detailing 1
detailing 2
detailing 3

Petele dificile si mirosurile neplacute pot fi eliminate rapid,  printr-un tratament profesionist. Curatarea tapiteriei improspateaza habitaclul si sporeste placerea de a conduce. 

 

Etapele pentru curatenie interioara – Cum se face corect detailing auto interior

 1. Aspirarea intregului interior al masinii

  Aspirarea mochetei se face cu ajutorul unei perii tari cu care se freacă. Acest procedeu urmăreşte scoaterea nisipului şiprafului din mochetă. Un alt accesoriu folosit în aspirare este pistolul de aer în linie cu care se suflă în prealabil grătarelecusăturile, îmbinările şi, în general, spaţiile înguste şi foarte greu accesibile.

 2. Curăţarea petelor

  Pentru petele de pe mochetă, plafon şi tapiţerie se folosesc curăţitori specifici cu grad de putere în funcţie de tipul petei

 3. Spalat tapiterie, mocheta, covorase

  Ulterior curăţării de mai sus, se realizează o şamponare generală a întregii suprafeţe. Este vorba de întreaga mochetăpărţile textile ale tapiţeriei şi suprafeţele de vinil.

 4. Periat tapiterie, mocheta, covorase, pentru a permite spumei active sa patrunda si in profunzime

  Dupa samponare se face o periere a tapiteriei folosind o maşină rotativă cu perii din plastic. Acestea au două dimensiuni. Se poate face si manual cu diferite perii şi cu un sampon spumant. Spuma şamponului are rolul de a “imponderabiliza”, de a prinde particulele de murdărie între bulele ei.

 5. Aspirat spuma de pe tapiterie, mocheta, covorase cu ajutorul aspiratorului cu injectieextractie

  Extracţie/limpezire. Pentru această operaţie se foloseşte un aspirator special de putere, prevăzut cu un încălzitor de apă în linie. Apa fierbinte este pulverizată pe suprafaţă şi apoi aspirată împreună cu spuma şamponului. În cazul în care interiorul nu este foarte murdar, se poate folosi un extractor, cu un şampon specific cu spumare redusă.
  Limpezirea este importantă deoarece, fără ea, resturile de şampon uscat se transformă ulterior într-un adevărat “magnet”pentru murdărie.
  După ce se limpezeşte şi se extrag bine resturile de apă din material, se usucă interiorul folosind o aerotermă specială.
  Uscarea este foarte importantă: permite utilizarea protectorilor textili şi evită formarea condiţiilor favorabile dezvoltării mucegaiurilor şi a mirosurilor neplăcute.

 6. Aplicarea de protectie textila si dressing de interior

  Tapiţeria textilă, mocheta şi plafonul se tratează, dupa uscare, cu un protector textil special. Aceşti protectori formează o peliculă subţire la suprafaţa materialului, lăsându-l în acelaşi timp respire.
  Pelicula conferă un anumit grad de impermeabilitate materialului, protejându-l şi conferindu-i rezistenţă la murdărire.
  Suprafeţele de vinil şi alte materiale sintetice din interiorul automobilului, după curăţare, se protejează şi revitalizează cu un dressing de interior. Tratament piele: Pielea deshidratată îşi pierde elasticitatea, se întăreşte si devine casantă. Rezultatul: rosături premature şi fisurări care dau un aspect de uzat şi vechi.
  Tratamentul pielii se face din doi paşi: curăţarea cu un curăţitor special cu pH-ul echilibrat în aşa fel încât nu atace pielea. Folosirea unui balsam special proiectat care intră rapid în piele redându-i elasticitatea şi moliciunea.

 7. Curatarea elementelor de plastic din interiorul masinii si tratarea lor cu solutii care sa le redea aspectul si care sa le protejeze

 8. Spalarea geamurilor

 9. Tratarea chederelor cu o solutie care sa le refaca elesticitatea si sa previna lipirea si intarirea lor

 10. Curatarea aerisirilor si a altor zone greu accesibile

 11. Spalat mocheta din portbagaj cu ajutorul unui aspirator cu injectieextractie

 12. Curatarea rotii de rezerva cat si a spatiului de depozitare al rotii de rezerva

 13. Verificarea inca odata a intregului interior de pete sau alte urme de murdarie

 14. Aplicarea de parfum sub scaune

 

ATENTIE ! LA GLASS TUNING, CURATAREA INTERIORULUI AUTOTURISMULUI DVS. SE FACE INTR-O INCINTA DESTINATA ACESTUI TIP DE SERVICIU.UN SPATIU INCALZIT, USCAREA INTERIORULUI MASINII FACANDU-SE CU AEROTERME SPECIALE, CU PERSONAL SPECIALIZAT